Toegangscontrole

Toegangscontrole

Hoe bescherm je jouw medewerkers en bedrijfsinventaris? Toegangscontrole in en rondom het pand is hiervoor van belang. Afwijkende omstandigheden dienen gelijk opgemerkt te worden, zodat er altijd direct kan worden ingegrepen. Er zijn verschillende methodes om de toegang van het pand te controleren. Zo kun je natuurlijk sloten plaatsen op de deuren, maar er bestaan ook meer geavanceerde systemen voor toegangscontrole. Wat zijn de voordelen van een toegangscontrolesysteem? Wij hebben 5 belangrijke voordelen voor je op een rij gezet:

1. Een toegangscontrolesysteem leidt tot toegangsbeheer

Met een sleutel kan iedereen op ieder moment naar binnen. Met een toegangscontrolesysteem houd je controle over wie, waar en wanneer toegang heeft. Je beheert hiermee de volledige toegang in en rondom jouw pand. Je kunt tijdslimieten instellen en de toegang voor bepaalde ruimtes uitsluiten per groep medewerkers of per persoon. Een kantoormedewerker kan bijvoorbeeld doordeweeks van 08.00 tot 18.00 het pand betreden en een productiemedewerker heeft, afhankelijk van zijn dienst, bijvoorbeeld ’s nachts toegang tot de fabriekshal en algemene ruimtes.

2. Toegang verlenen op afstand

Vanaf huis een collega buiten werktijd toegang geven bij de slagboom? Het verlenen van toegang kan met een toegangscontrolesysteem altijd en overal, doordat de deuren, poorten en slagbomen aan het systeem zijn gekoppeld. Ook kun je thuis direct een melding ontvangen als een bepaalde deur buiten kantoortijden wordt geopend.

3. Toegangscontrolesysteem geeft inzicht in aan- en afwezigheden

Omdat het toegangscontrolesysteem persoonsgebonden is, kun je een toegangscontrolesysteem eenvoudig inzetten voor een sluitende aan- en afwezigheidsregistratie. Je weet altijd wie zich in en rondom het pand bevinden. Deze informatie is van belang in het geval van calamiteiten!

4. Geen kosten bij verlies van sleutels

Indien iemand binnen de organisatie zijn/haar sleutel verliest, levert dit een hoop gedoe en hoge kosten op in verband met het vervangen van sloten. Met een toegangscontrolesysteem is dit probleem verleden tijd. Je verwijdert het toegangspasje of de tag eenvoudig in het softwaresysteem. Je kunt zelfs een melding krijgen wanneer een verloren pasje bij een paslezer wordt aangeboden.

5. Een toegangscontrolesysteem maakt evaluatie mogelijk

Niet alleen op het moment zelf, maar ook achteraf geeft een toegangscontrolesysteem inzicht. Je kunt terugvinden wie er op welk moment binnen waren en je krijgt een goed beeld van het gebruik van jouw pand.