AI ( Artifical Intelligence) Camera oplossingen

Project AI ontwikkeling

In samenwerking met onze partner in software development zijn wij gestart met het ontwikkelen van AI oplossingen in allerdaagse camera systemen. Zo worden 'normale' camera's ineens slimme camera's en worden slimme camera's zelf denkende camera's!

Wat kunt u zich hierbij voorstellen ? Met gebruik van ons AI systeem kunnen wij mensen, dieren en objecten herkennen. Deze informatie kan gebruikt worden voor statistieken en er kunnen acties naar keuze gerealiseerd worden met de slimme AI oplossingen. 

Deze slimme AI software zorgt ervoor dat u meldingen krijgt van ingestelde informatie.

Voorbeelden:

1) Vreemde acties: In het normale bedrijfsleven vinden standaard procedures plaats, personen, machines of voertuigen bewegen bijv. altijd van A naar B. Is dit niet het geval? De camera herkent een 'vreemde' actie en meldt dit u of zet een alarm in actie. 

2) Detectie van groepsvorming: In een winkelcentrum lopen veel mensen door elkaar heen. Tussen de personen lopen beveiligers om alles in goede banen te laten lopen. Maar deze beveiligers hebben niet het overzicht over heel het winkelcentrum. De camera's helpen hierbij. Is er op een bepaald moment ineens veel groepsvorming van personen? De camera's kunnen dit herkennen waarbij de beveiliger een melding kan ontvangen. Hierdoor kan ingegrepen worden voordat er een situatie escaleerd. 

3) Object herkenning: Een mooie technologie die in het systeem verwerkt zit, is object herkening. Loopt er een persoon met een verdacht voorwerp zo als een knuppel, wapen of mes, kan een camera dit herkennen. Hier kan direct op ingespeeld worden omdat de camerabeelden razend snel door de meldkamer beoordeeld kunnen worden.

4) Monitoring: het AI systeem kan ook zaken monitoren. Een mooi voorbeeld hiervan is het tellen van in- en uitrijdende auto's in een parkeergarage om aan te geven hoeveel plaats er nog is of te kijken hoeveel werkbussen & personen auto's er op een terrein komen.

Daarnaast is alles te volgen via de computer of uw smartphone.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met de AI oplossingen in camera's.

Wilt u meer weten hier over ? Neem contact op met onze experts!

Klik hier: